Sensor Bilförsäkring

Sensor Bilförsäkring

Försäkringsförmedlaren Sensor utgår från Luleå och har ett samarbete med flertalet försäkringsbolag. Dit hör till exempel Protector Försäkring, Dina Försäkringar och Eir Försäkring. Det som utmärker Sensor är att de har valt ut de mest pålitliga och prisvärda försäkringarna i varje kategori. Dessutom erbjuder de individuell rådgivning och snabb hjälp vid behov.

Till Sensor Bilförsäkring →

Teckna en bilförsäkring från Sensor

Den bilförsäkring du kan teckna via Sensor ger dig ett grundläggande skydd så att du inte överförsäkrar dig i onödan, och så att du får tillgång till ett så bra pris som möjligt. Sedan kan du välja bland ett stort antal olika tilläggsförsäkringar utifrån vad som passar dig och dina behov. Bilförsäkringen hos Sensor erbjuds av Dina Försäkringar som består av sex olika lokala försäkringsbolag som samarbetar.

Trafikförsäkring från Sensor

I trafikförsäkringen ingår skydd vid skador och olyckor så att du och eventuella medpassagerare kan få ersättning om ni drabbas. Dessutom täcks skador på andra fordon, personer och deras ägodelar som du orsakar med din bil. Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag men ger inget skydd vid skador på ditt eget fordon.

Halvförsäkring från Sensor

Halvförsäkringen ger dig ett mer omfattande skydd så att du kan få ersättning vid stöld, brand, maskinskador, glasskador och bärgning. Du får också ersättning för advokat- och ombudskostnader via rättsskyddet om du skulle bli inblandad i en tvist.

Helförsäkring från Sensor

Den helförsäkring som Sensor erbjuder innehåller ingenting mer än det mest nödvändiga. Du får samma skydd som i halvförsäkringen, men dessutom ingår ersättning vid vagnskador så att du även är skyddad för skador på din egen bil om du är med om en olycka eller råkar ut för skadegörelse.

Brett utbud av tilläggsförsäkringar

En hel del bilförsäkringar inkluderar allrisk i halv- och helförsäkringen, men hos Sensor behöver du teckna allrisk som en tilläggsförsäkring. Därutöver kan du också lägga till assistans och hyrbil mot en extra kostnad. Det går även att teckna tilläggsförsäkringar som täcker parkeringsskador, djurkollisioner och trafikolycksfall.

Individuell rådgivning

En av fördelarna med Sensor är att de erbjuder personlig rådgivning till dig som är lite osäker på vilken försäkring du behöver. Genom att kontakta supporten kan du få tips och råd kring den bilförsäkring du bör välja utifrån bilens ålder, skick och modell, och vilka tilläggsförsäkringar som kan vara en god idé att teckna för att få ett så komplett skydd som möjligt. Sensors kundservice har öppet måndag till torsdag mellan 09.00 och 18.00 samt fredagar mellan 09.00 och 17.00.

Vanliga frågor om Sensor bilförsäkring

De flesta av Sensors kunder betalar försäkringspremien månadsvis via autogiro, men du kan också välja att betala med faktura halvårsvis eller årsvis.

Det går att göra en skadeanmälan både via Sensors app och hemsida genom att logga in med BankID. Du kan också skriva ut en skadeblankett som du skickar via mejl eller brev till Sensor.

Nej, det ingår ingen allrisk- eller drulleförsäkring i någon av Sensors bilförsäkringar. Däremot kan du köpa till det som en tilläggsförsäkring.

Ja, bilförsäkringen gäller i de flesta europeiska länder utan att du behöver ha med dig några extra dokument. Men i några av dem krävs ett så kallat Grönt kort för att bevisa att din bil är försäkrad i Sverige. Det kan du få kostnadsfritt genom att kontakta försäkringsbolaget.

Till Sensor Bilförsäkring →
Bilder från webbplats
Sensor Bilförsäkring hemsida
Fördelar
  • Prisvärda försäkringar
  • Snabb hjälp vid behov
  • Även andra försäkringar
Trafik
Krishjälp:Ja
Trafikolycksfall:Ja
Självrisk (vållande):1 000/2 000 kr
Vagnskada
Självrisk (lägst):3 000 kr
Självrisk (högst):8 000 kr
Stöld
Ljud och bild:20 000 kr/ingen begränsning
Däck och fälgar:30 000 kr
Självrisk (Stöld):1 500 kr
Maskin
Upp till:8 år eller 12 000 mil
Självrisk:1 500/3 000 kr
Allrisk (ersättning)
Feltankning:3 000/30 000 kr
Nyckelförlust:3 000/30 000 kr
Kupéskada:3 000/30 000 kr
Information om Sensor Bilförsäkring
Företag:Sensor Försäkring Norden AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559056-6500
Telefon:072-5452900
Institutnr. hos FI:82448
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2016-05-06
Försäkringsgivare:Dina Försäkringar (för bilförsäkringar)
Hämtat från: Finansinspektionen.se (82448)