Evoli Bilförsäkring

Evoli Bilförsäkring

Evoli är ett nischat försäkringsbolag som erbjuder uteslutande bilförsäkringar till dig som är över 30 år, har haft körkort länge och sällan orsakar några problem. Helt enkelt en billig och enkel försäkring för dig som kör en helt vanlig bil.

Till Evoli Bilförsäkring →

Om Evoli

Försäkringsförmedlaren Evoli har funnits sedan 2020 och matchar kunder med varandra för att kunna erbjuda rättvisa och pressade priser. Försäkringsvillkoren är enkla att förstå, och man har valt att inte använda sig av bindningstider så att det går att byta försäkring när som helst. Evoli samarbetar med flera av de större europeiska försäkringsbolagen såsom Eir Försäkring och Dina Försäkringar.

Teckna en bilförsäkring från Evoli

Hos Evoli kan du teckna både trafikförsäkring eller hel- och halvförsäkring, och det finns även flera olika tillägg som ger dig tillgång till ett utökat skydd om olyckan skulle vara framme. Det går också att aktivera Premium som innebär att du får tillgång till lägre självrisker mot en högre premie. Alla justeringar kring din försäkring kan dessutom göras direkt i appen.

Trafikförsäkring från Evoli

Evolis trafikförsäkring innehåller samma skydd som de flesta andra försäkringsbolag erbjuder. Det innebär att du kan få ersättning vid skador som orsakas av din bil på andra personer och deras fordon eller ägodelar. Både du och andra passagerare i din bil är också skyddade om ni skadas vid en olycka.

Halvförsäkring från Evoli

Den halvförsäkring som Evoli har tagit fram innehåller ingenting utöver standard för att hålla priset lågt. Med halvförsäkringen är du skyddad mot maskinskador, glasskador, stöld och brand. Du får också rättsskydd vid en eventuell tvist samt assistans om du eller bilen skadas under färden.

Helförsäkring från Evoli

Med en helförsäkring får du tillgång till allt som halvförsäkringen ger dig rätt till, plus ett skydd för vagnskador eller övriga yttre olyckshändelser.

Stort urval av tilläggsförsäkringar

Även om bilförsäkringarna från Evoli inte ger dig något extra skydd utöver det mest nödvändiga så har du möjlighet att välja bland många olika tilläggsförsäkringar. Du kan till exempel lägga till en sänkt självrisk vid djurkollision, slopad självrisk och extra hjälp vid bärgning samt tillgång till hyrbil om din bil skulle bli skadad. Dessutom kan du betala en något högre premie för att den förhöjda självrisken för yngre förare ska tas bort. Det går när som helst att ta bort eller lägga till ett tillägg direkt i appen eller genom att ta kontakt med kundservice.

Välj Premium för lägre självrisk

Om du föredrar en något högre premie för att slippa betala så mycket i självrisk vid en skada kan du välja bilförsäkringen Premium. Då kan du till exempel sänka din självrisk från 4 000 kronor till 1 500 kronor vid stöld och från 2 000 kronor till 1 000 kronor om du behöver bärgning. Du aktiverar Premium direkt efter det första steget när du har begärt ett prisförslag på Evolis hemsida.

Säg upp försäkringen när du vill

När du har tecknat en bilförsäkring via Evoli kan du när som helst säga upp den om du ångrar ditt val. Evolis försäkringar har nämligen varken någon uppsägningstid eller bindningstid. Säljer du din bil sägs försäkringen upp automatiskt, men vill du bara byta till ett annat försäkringsbolag behöver du kontakta kundtjänst. Då sägs din försäkring upp retroaktivt från den dag då du skickade ditt meddelande till supporten.

Vanliga frågor om Evolis bilförsäkring

Det finns många faktorer som påverkar priset på en bilförsäkring, men de viktigaste är vilken bil du har, hur långt du kör, var du bor och hur gammal du är.

Evolis bilförsäkring gäller i större delen av Europa, men i vissa länder behöver du utöver del 1 av registreringsbeviset också ha med ett Grönt kort som bevis på att bilen är trafikförsäkrad i Sverige.

Du kan kontakta supporten genom att ringa på vardagar mellan 09.00 och 15.00 eller skriva ett meddelande i chatten mellan 09.00 och 17.00. Övriga tider kan du skicka ett mejl så får du svar så fort kundsupporten öppnar igen.

Evoli kan erbjuda något lägre försäkringspremier eftersom de endast inkluderar det mest grundläggande skyddet i de olika bilförsäkringarna. Sedan väljer du själv om du vill teckna en tilläggsförsäkring och få tillgång till ett utökat skydd.

Till Evoli Bilförsäkring →
Bilder från webbplats
Evoli Bilförsäkring hemsida
Fördelar
  • Modernt
  • Låga priser
  • Enkelt teckna
Trafik
Krishjälp:Ja
Trafikolycksfall:Ja
Självrisk (vållande):2000 kr
Extra självrisk (under 24 år):10% av prisbasbelopp
Vagnskada
Självrisk (lägst):4000 kr
Självrisk (högst):18 000 kr
Extra självrisk (under 24 år):10% av prisbasbelopp
Stöld
Ljud och bild:30 000 kr
Däck och fälgar:30 000 kr
Självrisk (Stöld):4000 kr
Maskin
Upp till:8 år eller 10 000 mil
Självrisk:8000 kr
Allrisk (ersättning)
Feltankning:-
Nyckelförlust:-
Kupéskada:-
Information om Evoli Bilförsäkring
Företag:evoli AB
Kategori:Försäkringsdistribution
Org-nr:559180-0445
Telefon:0768 82 40 05
Institutnr. hos FI:50764
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2020-01-29
Försäkringsgivare:Dina Försäkring AB, Eir Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (50764)