OKQ8 Bilförsäkring

OKQ8 Bilförsäkring

OKQ8 har funnits i nästan hundra år och är idag ett av de största drivmedelsföretagen i Sverige. De satsar på att erbjuda ett komplett utbud av produkter och tjänster för bilister, och där ingår även en populär bilförsäkring som lanserades under våren 2020. Försäkringstagarna blir också medlemmar hos OKQ8 och får därmed tillgång till rabatter, återbäring och erbjudanden.

Till OKQ8 Bilförsäkring →

Teckna en bilförsäkring från OKQ8

Bilförsäkringen från OKQ8 har tagits fram i samarbete med försäkringsbolaget Gjensidige som hanterar alla skadeanmälningar. Du kan välja mellan trafikförsäkring, helförsäkring eller halvförsäkring, och de två senare alternativen kan även utökas med en tilläggsförsäkring vid namn BackUp Plus.

Trafikförsäkring från OKQ8

Den trafikförsäkring du kan teckna via OKQ8 ersätter skador på andras egendom samt personskador som uppstår om du är med om en trafikolycka eller om ditt fordon på annat sätt är vållande till en skada i trafiken. Dessutom ingår också krishjälp om du är i behov av det efter till exempel en kollision där din bil är inblandad.

Halvförsäkring från OKQ8

OKQ8s halvförsäkring inkluderar, utöver det som ingår i trafikförsäkringen, även skydd mot brand, stöld, glasskador, maskinskador och bärgning. Det ingår också ett rättsskydd om du hamnar i en tvist, samt en allriskförsäkring som skyddar dig mot oförutsedda och plötsliga skador.

Helförsäkring från OKQ8

Helförsäkringen erbjuder det mest omfattande skyddet då den också inkluderar en vagnskadeförsäkring som kan vara ett bra val om din bils vagnskadegaranti har gått ut. Då kan du få ersättning för eventuella skador på din bil vid till exempel skadegörelse eller en trafikolycka.

Tilläggsförsäkringen BackUp Plus

Du som vill ta det säkra före det osäkra kan också teckna en omfattande tilläggsförsäkring. Den ger dig bland annat ger tillgång till Sveriges lägsta självrisk bland bilförsäkringar tack vare den självriskreducering som ingår. Dessutom får du en assistans- och hyrbilsförsäkring som kan ge dig hjälp om du får driftstopp, punktering, bränslebrist eller av annan anledning inte kan köra vidare enligt plan.

Bli medlem hos OKQ8

När du tecknar en bilförsäkring via OKQ8 blir du också medlem i kundklubben och kan ta del av dess många förmåner. Dit hör till exempel rabatter när du tvättar bilen, tankar eller handlar på OKQ8s bensinstationer. Du får också återbäring varje år samt tillgång till förmånliga partnererbjudanden.

Vanliga frågor om OKQ8 bilförsäkring

Du väljer själv om du vill betala premien per månad, kvartal, halvår eller helår, och beroende på val sker betalningen antingen via autogiro eller faktura.

Ja, om du tecknar en halv- eller helförsäkring ingår även en allriskförsäkring om din bil är högst 15 år gammal.

Ja, tack vare Gröna kort-systemet, som är ett samarbete mellan försäkringsbolag i majoriteten av alla europeiska länder, kan du få ersättning om din bil skadas när du kör den i utlandet. I en del av länderna krävs att du har med ett grönt kort som du kan beställa från Gjensidige när du är försäkrad via OKQ8.

Det som har störst påverkan på försäkringspremien är din ålder, var du bor, vilken bil du kör, bilens ålder och hur långt du brukar köra per år.

Till OKQ8 Bilförsäkring →
Bilder från webbplats
OKQ8 Bilförsäkring hemsida
Fördelar
  • Nischade mot bilförsäkringar
  • Populärt tillägg BackUp Plus
  • Bra täckning på försäkringen
Trafik
Krishjälp:-
Trafikolycksfall:-
Självrisk (vållande):1000 kr
Extra självrisk (under 24 år):1000 kr
Vagnskada
Självrisk (lägst):4000 kr
Självrisk (högst):4000 kr
Extra självrisk (under 24 år):1000 kr
Stöld
Ljud och bild:-
Däck och fälgar:-
Självrisk (Stöld):1500 kr
Maskin
Upp till:10 år eller 12 000 mil
Självrisk:1500 - 4000 kr
Allrisk (ersättning)
Feltankning:10 000 kr
Nyckelförlust:10 000 kr
Kupéskada:50 000 kr
Information om OKQ8 Bilförsäkring
Företag:Gjensidige Forsikring ASA Norge, svensk filial
Kategori:Utländskt försäkringsbolag, svensk filial, skade
Org-nr:516407-0384
Institutnr. hos FI:26874
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2010-09-28
Försäkringsgivare:Gjensidige Forsikring
Hämtat från: Finansinspektionen.se (26874)