Hedvig Bilförsäkring

Hedvig Bilförsäkring

Hedvig har nu lanserat en bilförsäkring! De är en utmanare på försäkringsbranschen som är känd för sin höga tillgänglighet, moderna stil och snabba hantering.

Till Hedvig Bilförsäkring →

Om Hedvig

Hedvig har funnits sedan 2018 och vill utmana de traditionella försäkringsbolagen med moderna försäkringar till bra priser. Försäkringsvillkoren är enkla att förstå och det är smidigt att anmäla en skada antingen direkt i appen eller på hemsidan. Något annat som utmärker Hedvig är att de skänker överskottet från skadepoolen till välgörenhet vid årets slut. Via Hedvig kan du även teckna din hemförsäkring, djurförsäkring och olycksfallsförsäkring.

Teckna en bilförsäkring från Hedvig

Bilförsäkringen från Hedvig är anpassad till alla typer av bilägare, och precis som hos andra försäkringsbolag väljer du mellan en trafikförsäkring, helförsäkring eller halvförsäkring. Oavsett val ingår personlig service i appen, och väljer du en hel- eller halvförsäkring får du även vägassistans dygnet runt samt möjligheten att välja den verkstad du föredrar om din bil behöver repareras. Hedvigs bilförsäkringar har inte heller någon bindningstid så att du när som helst kan byta om du inte är nöjd.

Trafikförsäkring från Hedvig

Den obligatoriska trafikförsäkringen skyddar vid skador som din bil orsakar på andra fordon eller medtrafikanter. Dessutom kan du och dina medpassagerare få ersättning om ni skadas vid en olycka eller kollision. Däremot ingår inget skydd vid skador på din egen bil.

Halvförsäkring från Hedvig

I halvförsäkringen som Hedvig erbjuder ingår trafikförsäkringen plus skydd vid brand, glasskador, maskinskador, stöld och inbrott. Du har också rätt till räddningshjälp och bärgning, rättsskydd och kristerapi.

Helförsäkring från Hedvig

Den mest kompletta bilförsäkringen ger dig tillgång till allt som ingår i halvförsäkringen plus skydd vid vagnskador. Det innebär att du kan få ersättning vid skador på din bil som uppstått vid skadegörelse, trafikolycka eller andra yttre händelser.

Överskottet skänks till välgörenhet

Även om det kanske inte är avgörande för ditt val av bilförsäkring så kan det kännas bra att veta att Hedvig drar sitt strå till stacken när det gäller att skydda djur och natur. De skänker nämligen överskottet från skadepoolen till plattformen Milkywire som samarbetar med flera olika ideella organisationer världen över.

Bärgningshjälp 24/7 och reparation på valfri verkstad

Om du har din halv- eller helförsäkring hos Hedvig ingår alltid bärgningshjälp dygnet runt. Dessutom kan du reparera din bil på valfri verkstad i stället för en verkstad som försäkringsbolaget anvisar dig till. Många gånger kan Hedvig dessutom hantera kontakten med verkstaden inför reparationen så att du slipper lägga ner tid på det.

Få hjälp med att säga upp din gamla försäkring och slipp bindningstiden

Hedvig hjälper dig som redan har en bilförsäkring att säga upp den gamla försäkringen och se till att den nya blir aktiverad samma dag som uppsägningstiden går ut. Du slipper också bindningstid, vilket innebär att du när som helst kan avsluta din bilförsäkring i appen eller på hemsidan. Om du säger upp din försäkring i mitten av månaden så betalar du bara premien fram till uppsägningsdatumet.

Vanliga frågor om Hedvig bilförsäkring

Ja, Hedvigs bilförsäkring gäller i de flesta europeiska länder. I vissa av dem behöver du ha med det gröna kortet som du kan få genom att kontakta Hedvig via appen. Då skickar de hem ett grönt kort till dig med posten.

Nej, till skillnad från många andra försäkringsbolag tar Hedvig inte ut någon högre självrisk för dig som är yngre.

Du kan få kontakt med kundsupporten varje dag via chatt eller telefon mellan 09.00 till 16.00. Det går också att skicka ett mejl eller läsa igenom svaren på de vanligaste frågorna.

Det enklaste är att göra en skadeanmälan direkt i appen genom att logga in med BankID och spela in ett meddelande. Annars går det också bra att skicka ett mejl eller ringa till Hedvigs kundsupport.

Till Hedvig Bilförsäkring →
Bilder från webbplats
Hedvig Bilförsäkring hemsida
Fördelar
  • Helt utan bindningstid
  • Bra priser
  • Personlig service direkt i appen
Trafik
Krishjälp:Ja
Trafikolycksfall:Ja
Självrisk (vållande):1500 kr
Extra självrisk (under 24 år):-
Vagnskada
Självrisk (lägst):5000 kr
Självrisk (högst):5000 kr
Extra självrisk (under 24 år):-
Stöld
Ljud och bild:-
Däck och fälgar:-
Självrisk (Stöld):2000 kr
Maskin
Upp till:8 år eller 10 000 mil
Självrisk:5000 - 8000 kr
Allrisk (ersättning)
Feltankning:-
Nyckelförlust:-
Kupéskada:-
Information om Hedvig Bilförsäkring
Företag:Hedvig Försäkring AB
Kategori:Riksbolag, skadeförsäkringar
Org-nr:559245-5223
Institutnr. hos FI:61340
Status:Aktiv
Aktiv sedan:2021-03-11
Försäkringsgivare:Hedvig Försäkring AB, Eir Försäkring AB
Hämtat från: Finansinspektionen.se (61340)