Årets bil 2022 – här är finalisterna

Varje år utses årets bil – och detta år är trenden tydlig! Av de 7 finalisterna som har kvalat sig vidare till den slutliga finalen i Genéve är samtliga elbilar. Det är ett enorm framsteg för branschen och trenden är inte längre en trend, utan ett faktum.

Förändringen från dieseldrivna till eldrivna bilar kommer gå fruktansvärt fort och för dig som konsument handlar det om att hänga med – innan din gamla blir tappar allt värde.

Finalisterna årets bil 2022

Finalisterna till finalen i februari är:

  1. Cupra Born
  2. Ford Mustang Mach-E
  3. Hyundai Ioniq 5
  4. Kia EV6
  5. Peugeot 308
  6. Renault Megane e-Tech
  7. Skoda Enyaq iV

Det finns en rad populära modeller som tyvärr inte har kvalat sig hela vägen till finalen – exempel på sådana är t.ex. Tesla och Polestar. Dessa två modeller och bilmärken är egentligen de populäraste ur ett kommersiellt perspektiv.

Är det elbil som gäller?

Ja, från och med nu (dec 2021) är det elbil som gäller. Det är iallafall vår analys. Det finns flera positiva effekter av att handla en elbil istället för något annat. För det första är det idag ekonomisk hållbart och du sparar pengar, i långa loppet. Det andra är givetvis miljön och att man bidrar till en renare stads- och landmiljö.

Skillnaderna är däremot påtagliga och det första man behöver tänka på är möjligheterna till att ladda bilen. Kontrollera alltid vart du har närmaste stolpe eller om det finns möjlighet att installera en egen.

Givetvis, efter som vi älskar försäkringar, ska vi lyfta aspekten av försäkringar för elbilar. Att försäkra elbil är enkelt och idag anpassar samtliga försäkringsbolag din modell efter skyddet. En elbil har en del andra krav men på det stora hela är det också väldigt lika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *